وظیفه سنگین رسانه ها و بخصوص صدا و سیما در بعد از انتخابات مجلس و خبرگان

ساخت وبلاگ

رسانه ها در دنیای امروز، حکم تیغ دولبه را دارند و  رسانه بزرگی چون صدا وسیما در کشور ما وظایف سنگینی دارد که در شرایط حساس کنونی کشور،می بایست گذشته از اطلاع رسانی درست و عادلانه، فرهنگ سازی و آگاهی بخشی در راستای جامعه سازی نیز هست تا دولت بتواند با کمک مجلس، برنامه های توسعه همه جانبه کشور را پیاده کند و از موانع مختلفی که دشمنان ما درجلوی راه ما قرار داده اند، بردارد. این مرقومه سعی دارد که به اختصار به این مهم بپردازد .

رسانه ها و وظایف آن در شرایط کنونی کشور

«امروزه در عصر ارتباطات و اطلاعات، هر گاه بحرانی رخ می دهد آنچه ذهن را به خود مشغول می کند این است که آیا رسانه ها با محرک بحران همراه خواهند شد یا در مهار و برون رفت از آن گام برخواهند داشت».

واقعیت این است ، «در همان حال که رسانه ها می توانند ابزاری در خدمت بحران زدایی و یا کاهش اثرات آن باشند می توانند ابزاری در خدمت بحران سازی و تشدید بحران به شمار روند». «تأثیر رسانه ها بر تصمیم گیری های سیاسی و واکنش های مخاطبان، به طور فزاینده ای مورد توجه بازیگران مختلف قرار گرفته است؛ از این رو توانایی رسانه ها در جذب مخاطبان انبوه و مشارکت در فرایند شکل دهی افکار عمومی قدرت قابل ملاحظه ای برای مداخله در بحران و کشمکش ها به آنها بخشیده است. با وجود این تنها معدودی از حکومت ها می توانند به ارتباط موفق در دوره بحران افتخار و مباهات کنند(بالانتین ،2003).

از این رو ،   در شرایط حساس کنونی کشور که رسانه های بیگانه سعی دارند ما را در دام  بزرگ روزمره گی بیندازند و گروهها و احزاب سیاسی را در مقابل هم قرار دهند ، وظیفه سنگین رسانه ها بخصوص صدا وسیما به عنوان یک رسانه ملی و ابررسانه با  قدرت همه جانبه اش ،  اطلاع رسانی و فرهنگ سازی برای جذب مخاطبان انبوه و مشارکت در جهت  اعتلای  کشور است تا بیش از گذشته ، با رعایت اخلاق حرفه ای و عدالت ارتباطی گام های موثری برای بهپویی و توسعه اقتصادی ، اجتماعی و سیاسی کشور بردارد.

شرایط حساسی که نیازمند همکاری جانبه رسانه ای و بقای کشور نیز  هست و در  این شرایط حساس ، پرهیز از جنجال های رسانه ای و پرداختن به اهداف چشم انداز توسعه از اهم واجباتی است  که می بایست در برنامه ریزی رسانه مورد توجه قرار گیرد.

انتخابات مجلس و خبرگان رهبری

    انتخابات مجلس و خبرگان رهبری – بخصوص در تهران ، با پیروزی کسانی تمام شد که به نظر می رسد  اهالی رسانه ملی  و بخشی از  رسانه های کشور چندان موافق آن نبوده اند، اما این انتخاب مردم محترم است و نباید فضا را به سمت تخریب و تهدید فضای جامعه پیش برد، بلکه می بایست با درایت و دوراندیشی فضا را به سمتی ببریم که باعث پیشرفت و توسعه کشور شود.

وقتی مشاهده می شود در بیرون از صدا وسیما ،  از همین الان در قالب گروههای رسانه ای تخریب و تهدید شروع شده است  و به نظر می رسد که به داخل رسانه نیز کشیده شود ،  این امر نشان می دهد که جامعه ما نیازمند یک رسانه مستقل و بزرگی است که به دور از هیاهوی روزمره ، انرژی  های انسانی و اجتماعی را به سمت درست هدایت و کانالیزه نماید که در قانون اساسی هم به آن اشاره شده است .

در این شرایط حساس که رسانه ها به قوه چهارم مشهورند، وظایف  سنگینی بر دوش آنهاست که گذشته از اطلاع رسانی درست و متناسب با نیاز مخاطب و  در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری نیز هست که گاهی عزیزان رسانه ای این وظیفه را فراموش می کنند و دچار روزمره گی می شوند و کمی  نیاز به آینده نگری دارند که وضعیت مملکت در حوزه پسا برجام می بایست چه گام های بزرگی نیز بردارد تا بتواند ، حکومت شیعی را در دنیای اسلام پایدار کند . حکومتی که در دنیای اسلام با چالش های جدی مواجه است و قرائت های گوناگون  از اسلام باعث شده است که هم خطرات بیرونی و هم د اخلی حکومت ما را تهدید کند و در این راستا حمایت و حفاظت از بدنه اصلی منتخبین مردم وظیفه رسانه ملی است ، هر چند نظارت و هم نقد منصفانه و پیش برنده عامل رشد این دولت و مجلس خواهد بود.

در این شرایط حساس ، باید دست از بازی های کودکانه که گاهی  به شکل تخریب و گاهی هم به شکل  تضعیف بروز می کند ، برداشت و زمینه را برای رشد جامعه اسلامی خودمان در راستای چشم ا نداز توسعه برداشت .

هدایت و کانالیزه کردن انرژی های انسانی به سمت مسئولان  ما بایستی یاد بگیرند که سیاست ورزی حرفه ای، رقابت های  اینچنینی را نیز ایجاد می کند و  نمی توان در مقابل مردم ایستاد و از سیاست هایی گفت که در شرایط کنونی خریدار ندارد. در این شرایط حساس ، وظیفه صدا وسیما و رسانه های داخلی است که ضمن بازگو کردن  مشکلات ، زمینه را برای رشد و اعتلای کشور و اجرای برنامه های دولت فراهم سازد و از طرف دیگر ، با رعایت ا عتدال رسانه ای و توجه به توان و قدرت دولت و مجلس کنونی که می بایست به نیازهای مردم و کشور فکر کنند، به اعتلای  همه قوا کمک کنند  تا مسئولان مشکلات را بهتر ببینند و برنامه های موثری برای کاهش بار مشکلات مردم که بر دوش مردم است ، مردمی که به قول حضرت امام رحمت الله، ولی نعمتان ما هستند، فراهم کنند . همچنین در اجرای برنامه های ششم توسعه که از سال آینده آغاز می شود ،  قدم های موثری بردارند.

اهداف مقدس نظام جمهوری اسلامی وظیفه دیگر رسانه ملی  است و دراین میان ، همه باید به گونه ای کار کنند که درگیر مخاصمات حزبی و انگ زدن های بی خود نشوند. وگر نه شرایط کشور به گونه ای خواهد شد که تجربه تلخ گذشته تکرار خواهد شد و در چنین شرایطی اگر  چرخ اقتصادی ، کشاورزی و تولید کشور نچرخد و برنامه های دولت درست محقق نشود،  دود آن به چشم همه می رود  و بازنده واقعی در چنین شرایطی ، مردم خواهند بود ، هر چند رسانه قدرتمند   و بزرگی چون صدا وسیما داشتیم که می توانست به بهپویی و پیشگیری از این مشکلات کمک کند.

ذکر این نکته و تذکر از آن رو به جاست که همین الان گروهها ،رسانه ها و اشخاص – سازماندهی شده و غیرسازماندهی شده - شروع کرده اند به تخریب افراد ، حزاب و شخصیت های بلندپایه کشور و نشان می دهد که قدرت سیاسی کشور ما ، سالهاست از آموزش فرهنگی و اخلاق حرفه ای به دور بوده است . این وظیفه رسانه های موثر بخصوص صدا وسیماست که نقش حیاتی و کلیدی خود را با برنامه ریزی درست رسانه بازی کنند و دست از تسویه حساب های شخصی و یا حزبی بردارند. به امید رسیدن به آن روز.

منابع :

طاهر روشندل اربطانی ، رسانه های جمعی و بحران ، مدرسه خبر ایرنا

(http://newsschool.irna.ir/fa/c1_261/)

   

آغاز...
ما را در سایت آغاز دنبال می کنید

برچسب : وظیفه,سنگین,رسانه,بخصوص,انتخابات,خبرگان, نویسنده : 3mhaghaz7 بازدید : 159 تاريخ : سه شنبه 14 شهريور 1396 ساعت: 16:03